Правила догляду за зброєю

Правила догляду за зброєю

Правила догляду за дерев'яною зброєю

Тренування зі зброєю відіграють важливу роль у багатьох бойових мистецтвах. Вміти поводитися зі зброєю для самооборони є очевидною перевагою, але є також індивідуальні обов'язки, пов'язані зі зброєю. Догляд та технічне обслуговування зброї означає, що ваша зброя має бути у хорошому робочому стані та не мати дефектів. Підтримка вашої зброї в оптимальному стані є частиною навчання. У додзё, ваша особиста безпека та безпека людини, з якою тренуєтеся, багато в чому залежать від стану використовуваної зброї.

Ось основні принципи, яких потрібно дотримуватися під час догляду та обслуговування дерев'яної зброї:

1. Безпека. Насамперед, безпека має першорядне значення. Використання дефектних джо, наприклад, у парній роботі може призвести до травм. За цілісністю зброї в додзьо повинні дивитися інструктора, якщо ж у тренуються власна зброя, то вони самі повинні перевіряти зброю на наявність дефектів: тріщин, уламків, зазубрин. Перед використанням будь-якої зброї потрібно перевірити її функціональність. Будь-яка зброя, яка має дефекти, такі як скалка або тріщини, не повинні використовуватися. Перевірити джо або боккен можна шляхом натискання зброї на тверду поверхню і прослухати або відчути сторонні вібрації або шум тріску. Цей метод дозволить швидко виявити суттєві дефекти та несправності. Потім візуально оглянути чи є якісь помітні уламки або шорсткості, які можуть поранити вас або партнера. Зброя, що використовується, повинна розглядатися як реальна зброя і належить до неї потрібно з належною повагою.

2. Шліфування. Якщо є уламок або відшарування на дерев'яній зброї, необхідно відшліфувати цей дефект за допомогою наждакового паперу до гладкої поверхні. Для цього можна використовувати наждачний папір із різним типом зернистості.

3. Змащення. Будь-яке дерево має різну кількість природної олії, залежно від типу деревини. Занадто висушене дерево не найкращий вибір для дерев'яної зброї, а процес сушіння веде до зниження натуральної олії та робить дерево тендітним. Якоюсь мірою, регулярне змащування дерев'яної зброї може повернути міцність деревини. Часто для обробки деревини використовують лляну олію, яка повільно і поступово вбирається в пори деревини, залишаючи блискучий відтінок. Деревина, оброблена лляною олією стійка до вм'ятин і подряпин. Лляна олія є традиційною для обробки дерева акації. Можна використовувати лимонне масло, як швидкий спосіб просочити дерево і зберегти природну красу та функціональність. Лимонна олія добре замінює втрачені натуральні олії з дерева та запобігає поглинанню вологи. Поглинання вологи деревом спричиняє його здуття і зміна природного кольору. Лимонна олія має приємний аромат і надає зброї свіжість і чистоту, на відміну від лляної олії, яка має трохи гіркуватий запах. Для усунення запаху можна змішувати лляну олію з лимонною або апельсиновою. Також можна обробляти деревину натуральним бджолиним воском. Після того як ви визначилися з вибором масла і нанесете його на зброю, дочекайтеся поки масло вбереться, а потім витріть надлишки масла. Дайте зброї добре висохнути. При правильній обробці не повинно бути липких місць на зброю.

4. Зберігання. Належне зберігання вашої зброї може запобігти її деформації. Щоб уникнути викривлення, уникайте знаходження зброї поблизу джерела тепла, радіаторів центрального опалення, нагрівальних приладів та відкритого вогню. Не можна піддавати дерев'яну зброю різким перепадам температур (наприклад, у сильні морози чи спеку зберігати боккен у багажнику машини),т.к. при подібних перепадах температур дерев'яні волокна можуть луснути від удару. Бажано, щоб боккен і дзе поза використання знаходилися в горизонтальному положенні, але не високо над рівнем підлоги (наприклад, не можна тримати боккен і дзе на антресолях або на шафі, оскільки там, як правило, підвищена вологість і температура повітря. Якщо тривалий період часу де або боккен спирається на стіну – це може спричинити деформацію деревини, щоб уберегти від вогкості, особливо якщо тренувальна зброя часто переноситься з одного приміщення до іншого (наприклад, на тренування і назад) – використовуйте водонепроникний чохол.

ВЕЛИКИЙ ВИБІР ДЕРЕВ'ЯНОЇ ЗБРОЇ У РОЗДІЛІ НАШОГО ІНТЕРНЕТ МАГАЗИНУ - БОКУТО


У цій категорії немає товарів.

Останні

Підставка декоративна дерев'яна під меч на 1 предмет

Підставка декоративна дерев'яна під меч на 1 предмет

Декоративна дерев'яна підставка під катану та інші мечі. Виготовлена з натурального дерева, покрита ..

960.00 грн

Сая (піхви) пластикова лита чорна 78х4.3х2.9 см

Сая (піхви) пластикова лита чорна 78х4.3х2.9 см

Пластикові литі піхви (сая) для дерев'яного боккена. Сая підходить для боккенів Daito і боккенів ..

780.00 грн

Пояс обі для іайдо широкий чорний Bokuto

Пояс обі для іайдо широкий чорний Bokuto

Традиційний довгий широкий японський пояс обі виготовлений з плотної сумішової тканини.Довжина: 3.8 ..

540.00 грн

Дерев'яна Кавказька шашка з піхвами 93 см

Дерев'яна Кавказька шашка з піхвами 93 см

Дерев'яна шашка - тренувальна копія холодної зброї, яка відноситься до типу одноручної рублячої та к..

1 450.00 грн