Бокен – дерев'яний меч

Бокен – дерев'яний меч

Боккен (Бокуто) – дерев'яний меч

Бокен - дерев'яна японська зброя, яка використовується при навчанні мистецтва володіння мечем. Слово «боккен» написане японськими ієрогліфами БОКУ (дерево) та КЕН (меч). У Японії вкорінилася інша назва дерев'яного меча - БОКУТО, у перекладі той самий «дерев'яний меч», лише записаний іншими ієрогліфами. Швидше за все, боккен історично прийшов до Японії з Китаю, де вже існували аналогічні інструменти для навчання. Особливо популярні боккени стали як тренувальний меч в період епохи Муроматі в Японії, під час розквіту епохи самураїв.

Боккен набув популярності у зв'язку з високим попитом на воїнів, які повинні були бути добре навчені для битви. Традиційну японську катану (японський меч) було важко зробити, і часто це був довгий процес, що потребував кількох майстрів, щоб завершити один меч. Тому воїни могли тренуватися з боккенами (дерев'яними мечами), які були на практиці безпечними, і при цьому, під час тренування, не псувалися справжні мечі.

Крім того, зростання популярності боккенів, як зброя на полі бою, було пов'язане з його технічними характеристиками. На відміну від катани, яка дуже важка і може іржавіти у сиру погоду, дерев'яні боккени легко можуть бути використані перед входом у бій. Багато самураїв носили їх як зброю. Також дуже часто самураї тримали боккен під час сну біля себе, тому що у разі потреби можна було використати боккен і не проливаючи крові роззброїти супротивника, взяти живим у полон.

У бойових мистецтвах, таких як джиу-джитсу, айкідо дерев'яні мечі боккени використовуються для підготовки низки дисциплін - руху ніг, положення рук, постави, контролю, координації, уваги тощо.

У Японії, зазвичай, боккени роблять із білого чи червоного дуба. В інших країнах боккени роблять із бука, ясені, акації, кизилу та інших твердих порід дерева. Сучасні боккени відбивають форму катани чи японського меча. Поверхня боккена гладка, оброблена просоченням або лаком, це захищає боккен від вогкості, і дозволяє довго зберегти естетичний вигляд. Бокен є гарною заміною справжнього меча на тренуваннях, оскільки запобігає можливим травмам на початковому етапі навчання. Незважаючи на це, боккен може призвести до серйозних травм або навіть призвести до смерті, якщо він не використовується з обережністю та без відповідної підготовки.

Найбільш широко використовувані дерев'яні боккени називають дайто (daito, довгий меч), ​​які використовуються в ката, а також у тренувальних поєдинках. Однак існують і інші типи дерев'яних боккенів на практиці, такі як вакідзасі (короткий меч) та танто (ніж). Також існують боккени, призначені для тренування сили та техніки. Такі бокени значно важчі і складніші, їх називають субуріто (suburito).

ДУЖЕ ВЕЛИКИЙ ВИБІР БОККЕНІВ У РОЗДІЛІ НАШОГО ІНТЕРНЕТ МАГАЗИНУ - БОКЕНИ


У цій категорії немає товарів.

Останні

Підставка декоративна дерев'яна під меч на 1 предмет

Підставка декоративна дерев'яна під меч на 1 предмет

Декоративна дерев'яна підставка під катану та інші мечі. Виготовлена з натурального дерева, покрита ..

960.00 грн

Сая (піхви) пластикова лита чорна 78х4.3х2.9 см

Сая (піхви) пластикова лита чорна 78х4.3х2.9 см

Пластикові литі піхви (сая) для дерев'яного боккена. Сая підходить для боккенів Daito і боккенів ..

780.00 грн

Пояс обі для іайдо широкий чорний Bokuto

Пояс обі для іайдо широкий чорний Bokuto

Традиційний довгий широкий японський пояс обі виготовлений з плотної сумішової тканини.Довжина: 3.8 ..

540.00 грн

Дерев'яна Кавказька шашка з піхвами 93 см

Дерев'яна Кавказька шашка з піхвами 93 см

Дерев'яна шашка - тренувальна копія холодної зброї, яка відноситься до типу одноручної рублячої та к..

1 450.00 грн