З якої деревини вибрати зброю

З якої деревини вибрати зброю

З якого матеріалу вибрати зброю.

Ясен європейський (Fraxinus excelsior, European Ash) – деревина ясена звичайного дуже міцна, тверда і має гарний світлий колір та текстуру. Деревина ясеня відноситься до цінної породи і нагадує дубову, а по ударній в'язкості, здатності утримувати кріплення та тривалості стійкості до деформації навіть перевершує його. При правильному сушінні деревина практично не тріскається. Оптимальна щільність ясена, вологість якого 12%, вимірюється від 680 кг/м3 до 750 кг/м3. Ця деревина відноситься до пород із високою щільністю. При ударних навантаженнях, що перевищують максимальний критичний поріг для цього дерева, може залишати такі пошкодження як мікровм'ятини та вм'ятини. З давніх-давен ясен використовувався для виготовлення зброї: кия, лука, стріл та іншої дерев'яної зброї. Так як деревина ясена не дає відщепів і добре гнеться, її використовують також для виготовлення різноманітного спортивного інвентарю — весел, більярдних київ, хокейних ключок, бейсбольних біт, тенісних ракеток, лиж тощо.

Деревина білої акації (Robinia, White Acacia) володіє високими показниками міцності, зносостійкістю помітно перевищують показники дуба і ясена. Колір дерева жовтий або оливково-зелений, волокна прямі та різко помітні. Акація максимально виявляє всі свої переваги, адже вона здатна багато років прослужити, витримуючи високі навантаження, не стираючись і не втрачаючи первісної привабливості фактури. Акація не схильна до корозії та не боїться тертя. Оптимальна щільність білої акації, вологість якої 12%, вимірюється від 750 кг/м3 до 800 кг/м3. Ця деревина відноситься до цінних пород з дуже високою щільністю. При ударних навантаженнях, які перевищують максимальний критичний поріг для цього дерева, може залишати такі пошкодження як мікротріщини та тріщини вздовж волокон, вм'ятин від ударів практично не помітно. Часто використовується для виготовлення паркету, ручок для ручних інструментів, меблів, дверей та вікон, прикрас, рушничних прикладів, музичних інструментів, підставок та робочих частин для верстатів та агрегатів.

Деревина граба (European Hornbeam, Carpinus Betulus) має красивий біло-сірий відтінок, схожий на колір слонової кістки, практично без яскраво виражених волокон, які є у ясеня або білої акації. Оптимальна щільність граба, вологість якого 12%, вимірюється від 750 кг/м3 до 800 кг/м3. Ця деревина відноситься до цінних пород з дуже високою щільністю. За властивості його також називають «залізним» деревом. При ударних навантаженнях, що перевищують максимальний критичний поріг для цього дерева, може залишати такі пошкодження як мікровм'ятини та вм'ятини. Деревина граба переважно використовується там, де потрібна висока твердість, в'язкість, стійкість до ударних навантажень. Часто застосовується для рукояток ручного інструменту та деяких спортивних снарядів (наприклад, більярдні киї, ключки для гольфу), барабанних паличок, для окремих деталей машин і механізмів, для обробних дощок.

ВЕЛИКИЙ ВИБІР ДЕРЕВ'ЯНОЇ ЗБРОЇ У РОЗДІЛІ BOKUTO


У цій категорії немає товарів.

Останні

Підставка декоративна дерев'яна під меч на 1 предмет

Підставка декоративна дерев'яна під меч на 1 предмет

Декоративна дерев'яна підставка під катану та інші мечі. Виготовлена з натурального дерева, покрита ..

960.00 грн

Сая (піхви) пластикова лита чорна 78х4.3х2.9 см

Сая (піхви) пластикова лита чорна 78х4.3х2.9 см

Пластикові литі піхви (сая) для дерев'яного боккена. Сая підходить для боккенів Daito і боккенів ..

780.00 грн

Пояс обі для іайдо широкий чорний Bokuto

Пояс обі для іайдо широкий чорний Bokuto

Традиційний довгий широкий японський пояс обі виготовлений з плотної сумішової тканини.Довжина: 3.8 ..

540.00 грн

Дерев'яна Кавказька шашка з піхвами 93 см

Дерев'яна Кавказька шашка з піхвами 93 см

Дерев'яна шашка - тренувальна копія холодної зброї, яка відноситься до типу одноручної рублячої та к..

1 450.00 грн