Як підібрати розмір кімоно

Як підібрати розмір кімоно

Як підібрати розмір кімоно

При покупці кімоно через інтернет магазини або на замовлення завжди виникає питання про те, як правильно вибрати кімоно. Правильно підібране кімоно створює комфортні умови для проведення тренувань або змагань, не обмежує рухів і дозволяє вільно пересуватися та виконувати ті чи інші технічні дії. При виборі кімоно слід враховувати кілька основних показників:
 
1. РОЗМІР. Розмір кімоно в більшості випадків можна визначити за зростанням та вагою людини. Як правило, кімоно шиються на середньостатистичні параметри і з урахуванням усадки тканини після прання. Таким чином знаючи точний зріст і вагу людини, можна підібрати кімоно виходячи з наступної таблиці відповідності розмірів від виробника::

Зріст, см100110120130140150160170180
Розмір110120130140150160170180190 
Така сітка розмірів зазвичай підходить в основному для азіатських виробників (у більшості випадків це Пакистан). Європейський, американський, японський стандарт кімоно трохи відрізняється від азіатського на піврозміру або розмір у велику сторону. Крім того, розмір кімоно можна підібрати виходячи з розміру одягу (костюму).
Таким чином, якщо на сайті не розміщена таблиця відповідності розмірів кімоно, Ви можете уточнити у продавця цю інформацію або ж попросити виміри кімоно (довжину, ширину куртки та штанів, довжину рукава (розмах рук убік) тощо) для самостійного підбору розміру.

Труднощі з вибором розміру виникають у людей з нестандартними параметрами. Якщо, наприклад, людина більш щільного додавання і при цьому зростання не високе, то стандартне кімоно на його зростання буде не дуже комфортно за обсягом. В даному випадку краще підібрати кімоно на розмір більше і в разі потреби після прання просто підрівняти довжину штанів та рукавів. Або можна звернутися за послугою індивідуального пошиття.

2. УСАДКА ТКАНИНИ. Найчастіше після першого прання кімоно дає усадку в середньому на піврозміру. Більш тонкі кімоно (для карате, техквандо) дають більше усадки тканини, ніж кімоно для дзюдо, айкідо, джіу-джитсу. На етикетці від виробника вказаний температурний режим, при якому необхідно прати кімоно, а також спосіб прання. У більшості випадків правильне прання - це ручне прання в холодній або теплій воді (30-40 градусів). Бавовняна тканина сильно реагує на температурний режим води, а також відбілювачі. Тому при пранні кімоно треба не забувати про це, тому що перевищення температурного режиму та додавання різного роду відбілювачів можуть пошкодити структуру тканини і кімоно з легкістю може порватися, або швидко зноситися, а кольорові кімоно (чорні, сині, червоні) можуть ще й сильно втратити колір при цьому. Деякі виробники шиють кімоно вже з вимоченої у воді тканини, у такому разі усадка кімоно буде мінімальною.

3. КОЛІР КІМОНО. Колір кімоно насамперед визначається видом бойового мистецтва практикуючого, правилами додзе чи змагань. У будь-якому разі перед покупкою кімоно у тренера (сенсея) необхідно уточнити, чи немає якихось спеціальних вимог до кімоно. Якщо ж особливих вимог немає, можна виходити з умов тренувань у залі або на вулиці. На темному кімоно не такі помітні сліди пилу або покриття татамі (татами іноді залишає сліди на кімоно).

4. ЩІЛЬНІСТЬ ТКАНИНИ. Як правило, кімоно для ударних стилів йдуть менш щільні (карате, ушу, тхеквандо). Стандартною щільністю вважається – 8 унцій (220-240 г\м2). Але також є більш щільні кімоно для цих видів бойових мистецтв із щільністю 12-14 унцій (340-400 г\м2). Кімоно для дзюдо, айкідо, джиу-джитсу, самбо вже шиються як мінімум із щільністю тканини 12 унцій (340-360 г\м2). Верх куртки кімоно має спеціальне плетіння (зерниста структура тканини), низ – додатково прошитий смужками у вигляді ромбів. Кімоно посилено додатковими вставками та прошивкою на грудях, у поясі та колінах. Такої щільності цілком достатньо для спортсменів-початківців і дітей. Для професійних спортсменів та тренерів шиють кімоно з підвищеною щільністю 550-650 г\м2 та більше. Для бразильського джиу-джитсу щільність кімоно може бути ще більшою за 700 800 г\м2.

Крім цих основних показників, є також низка інших, які також можуть вплинути на комфорт під час проведення тренувань або змагань (наявність або відсутність нашивок, пояс на штанах з класичними зав'язками або на резинці, комплектність кімоно (деякі кімоно продаються без пояса), сертифікація кімоно і т.д. )

Великий вибір кімоно у розділі нашого інтернет магазину ОДЯГ


У цій категорії немає товарів.

Останні

Підставка декоративна дерев'яна під меч на 1 предмет

Підставка декоративна дерев'яна під меч на 1 предмет

Декоративна дерев'яна підставка під катану та інші мечі. Виготовлена з натурального дерева, покрита ..

960.00 грн

Сая (піхви) пластикова лита чорна 78х4.3х2.9 см

Сая (піхви) пластикова лита чорна 78х4.3х2.9 см

Пластикові литі піхви (сая) для дерев'яного боккена. Сая підходить для боккенів Daito і боккенів ..

780.00 грн

Пояс обі для іайдо широкий чорний Bokuto

Пояс обі для іайдо широкий чорний Bokuto

Традиційний довгий широкий японський пояс обі виготовлений з плотної сумішової тканини.Довжина: 3.8 ..

540.00 грн

Дерев'яна Кавказька шашка з піхвами 93 см

Дерев'яна Кавказька шашка з піхвами 93 см

Дерев'яна шашка - тренувальна копія холодної зброї, яка відноситься до типу одноручної рублячої та к..

1 450.00 грн